Sila Klik Iklan Yer...

Contest dan Infomasi Terkini

www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com

Sunday, 26 December 2010

Piala Suzuki Akhir Pertama 2010 - Malaysia Menang Bergaya 3 - 0 Dengan Indonesia


Salam...

Sepanjang dalam perjalanan balik umah mak mertua semalam, ramai orang disetiap kedai kopi, kopitiam yang begitu teruja untuk menyaksikan perlawanan bola sepak Piala Suzuki Akhir Pertama iaitu Malaysia bertemu dengan Indonesia.






Bermacam gelagat yang saya nampak, ada yang memakai pakaian kuning hitam, ada yang siap color-color muka dan rambut, ada jugak yang menonton sambil berdiri kat tepi jalan.... dan bermacam-macam lagi...


Termasuk la saya sendiri, yang tidak melepaskan peluang untuk menonton siaran langsung perlawanan tersebut yang bermula pada pukul 8.oo malam, yang menyebabkan siaran berita nasional jam 8.00 malam terpaksa di siarankan pada jam 7.30 malam akibat oleh penangan siaran langsung Piala Suzuki.

Dalam perlawanan Malaysia vs Indonesia, saya cukup berbangga dengan pemain Malaysia yang bermain dengan penuh semangat berkeyakinan untuk menjulang dan membawa balik Piala Suzuki... Dan dengan kemenangan 3-o di sebelah pasukan Malaysia, dengan ini, Malaysia dengan penuh berbangga akan bermain di tempat pihak lawan untuk terus mengekalkan point/ mata tersaebut....dan seterusnya membawa balik Piala Suzuki tahun 2010...



Semasa siaran berlangsung pada separuh masa kedua, berlaku insiden yang tidak disangkakan apabila pemain Indonesia mahu memboikot untuk keluar padang, setelah didapati terdapat lampu laser hijau yang dipancarkan kepada pemain Goal Keeper Indonesia. Selepas tergantungnya permainan beberapa minit, dan selepas itu jugalah Malaysia membocorkan Gol Indonesia sebanyak tiga kali iaitu pada minit 60' dan 72' oleh Safee Sali dan pada minit 68' oleh Ashari Samsudin.

p/s-----> Namun, pada pendapat kawan-kawan sekalian, adakah kemenangan Malaysia disebabakan oleh insiden Cahaya Laser yang dilakukan oleh penonton Malaysia? Sebarang komen anda sila tinggalkan dibawah... 

Sekian.

49 comments:

Kaseh Esmiralda 26 December 2010 at 21:27  

langsung takde kaitan ngan lmpu laser...indon sengaja jadikan lampu laser sbg alasan kekalahan mereka sampai trending kat Twitter...

mat dan mina 26 December 2010 at 22:23  

suke huru harakan negari ke i**** tu.....hooreeyyy....malaysia menang.

Belalang Hijau 26 December 2010 at 23:33  

jurulatih indonesia sndiri pun dah tegaskan kekalahan pasukan mereka bukan d sbabkan lazer tp kesilapan beberapa org pemain indonesia sendiri.

peminat indon jer yg x leh terima kekalahan ini

Ask Me Blog 26 December 2010 at 23:44  

hahahaha....

betol..

betol..

betol..

kata UPIN dan IPIN semalam....

huhuhuhuhu....

Che An Dusuki 27 December 2010 at 00:57  

Ntah la, betul ke tidak, penyokong indon mungkin tetap akan gunakan insiden tu sebagai alasan... Biasa la manusia suka mencari alasan untuk menutup malu/kesalahan.

!!~miss kawaii~!! 27 December 2010 at 01:35  

lawak la. laser je pun. bukan ape. tue pun diorang nak jadikan isu. laen ar diorang injured sebab kita ke, xpela nak salahkan kita kott. dah kalah xnk terima. haha. macam2 indon nie.

Seri Bahasa 27 December 2010 at 05:43  

kalau dah kalah tu buat mcm orang kalah...semangat kesukanan mesti ada. kita tewas 1-5 tak pon bising2.

geekz36 27 December 2010 at 07:13  

btol3, semangat kesukanan kena ada

azhar 27 December 2010 at 08:01  

alasan yg tak munasabah...diorang yg tak score gol sbb tulah kalah...

LyanaSyaZam 27 December 2010 at 21:45  

dah kalah..macam2 alasan lak...!!!!

Cik Yan 27 December 2010 at 22:16  

owh..pasal ni ke indon asyik salahkan m'sia tu..
cik yan x tgk pon time ni..

ala..kalo dah kalah tu macam2 alasan..
cuba kalau depa mng...

nurshafika 27 December 2010 at 22:28  

normal laa tuw , tk dpt terima hakikat . hee ~

A.D.A.M. 27 December 2010 at 23:49  

Apa2 pun, good luck nnti harimau! =D

Nadhirah-chan 28 December 2010 at 01:44  

gambar tu pun bukan dari match malaysia-indonesia . dorang tipu jek . gambar tu sebenarnya dari FIFA world cup .

tengok sini : http://techgenie.com/latest/fifa-2010-spectators-target-coach-maradona-messi-other-players-with-laser/

dah kalah tak reti nak mengalah . huwhuw .

TheChekJah 28 December 2010 at 02:29  

betul tu nadhirah-chan... sebab kalau anda ada melihat gambar yang lebih jelas, ada orang-orang yang berserban yer sedang menonton perlawanan tersebut... gaya mcm bukan org malaysia gitu...

aleen aiden 28 December 2010 at 02:40  

bukan sebab laser malaysia menang.tapi sebab laser tu lah name malaysia ade cacat cela cket.hu3

Ema Teddy 28 December 2010 at 02:47  

hmm...ni semua kontroversi je...nk bikin kecoh dan nak buat Malaysia ngan Indonesia bergaduh..

lina@happy family 28 December 2010 at 05:49  

Saya orang Indonesia, mengapa ya sepertinya kita ini seperti saudara kandung yang senang berkompetisi dan bertengkar...

Tim Malaysia menang memang karena bermain lebih bagus, Tim Indonesia kalah mental dan kurang konsentrasi. Mohon jangan sebut orang Indonesia sebagai orang Indon, kurang sopan...
Hehehe, jangan marah, kita ini tetangga, damai lebih indah, iya kan?

Puteri Iqa Izyan 28 December 2010 at 06:05  

hm.memang atau kalah bukanlah bergantung kpd laser tuh.
orang indo terlalu sensitif sbb tak dpt trme kekalahan.

kalah menang tuh adat pertandingan ;)

Kumbang Jingga 28 December 2010 at 08:03  

indon tak bape panas baran..game vietnam aritu lg panas sampai main tendang2 hehehe

nekkenproject 28 December 2010 at 08:27  

MALAYSIA MENANG KERANA MALAYSIA MAIN BOLA DENGAN BAGUS DAN PANTAS..

MALAYSIA DAPAT 3 GOL BERTURUT2 KERANA PERTAHANAN INDON YANG GOPOH SERTA LEKA..

SEKIAN ; )

Anonymous,  28 December 2010 at 10:46  

Seberapa rapi menyelimuti kejelekan suatu saat akan terungkap juga insiden laser itu suatu kecurangan yang tak bisa di maafkan,kita lihat hari ini tgl 29 mampukah kalian mengulang kemenangan itu INGAT PENGAMANAN DI INDONESIA KETAT tidak seperti di malaysia yang seenak perut bisa bawa petasan n alat kerusuhan lainnya tolong camkan itu !!!!!!!!!

izyanty collection 28 December 2010 at 20:00  

xdak kaitan pun,yg kena laser tu masa awl2 tu je pun..takan leh terbabas smpai 3 gol kot hehehe

Odah+One = OdahOne 28 December 2010 at 21:21  

ya ampun pak!
kita tnggu result mlm ini yaaa...

shera haifa 28 December 2010 at 22:32  

takde kaitan langsung k..
penjaga gol tu sndiri yang xpndai kalau macam apex baru dikira bagus..
(sdp2 aku je kutuk kan)

pe2 pun indon sngja mencari sbb ats kekalahan yang xblh nak d trima mereka,,kalau dah bangsa jahat macam2 dop ngata kita..pakai dukun lah, ada jembalang lah,.enth pe2..pdehal dye yang dop pkai smua bnda2 tu..

aikk tiba2 aku lak lbh2...
maap lah lau ada bnsa indo yang bace komen aku nie..

iniialahaku 28 December 2010 at 23:39  

bila dah klah mcam2la alsn yg dorg bgi...mlam ni klu klah lgi siap sedia dgn hackers indon

zaira 28 December 2010 at 23:57  

laser tu kuat tahap apa eh?

sampai nak kuar2 padang?

liyanaziz 29 December 2010 at 00:16  

hakikat! memang tak semua dapat menerima hakikat dengan tenang dan hati terbuka.. kenapa sampai jadi macam ni kerana satu perlawanan??? sumpah, benci dengan situasi sekarang,, mengalahkan negara yang berperang.. sudah2lah.. semua yang jadi dah ditentukan Allah.. berserah saja.. all the best buat kedua team

atynska :) 29 December 2010 at 02:18  

Ramai dah tahu yang INDON mulakan dulu . dekat YOUTUBe pon dah tersebar .. so bukti sume dah terbentang ... cek my latest update .. laser buatan sendiri .. bhahahaha

ecah 29 December 2010 at 02:20  

bacalah betapa x puas hatinya indonesialan..suke2 ckp malaysialan..

http://blogcaripasal.blogspot.com/2010/12/ramalan-malaysia-bakal-juara-piala-aff.html

mat dan mina 29 December 2010 at 02:34  

propa diorang je tu....hidup malaysia...

saveme_zero 29 December 2010 at 03:12  

just wait n see je la game mlm ni. hope malaysia MENANG.

Ali ridha 29 December 2010 at 18:46  

Nasib la kami bagi gol.tu pun penjaga gol cekap menangkap bola.

Malaysia juara piala AFF Suzuki.


Malaysia garang keputusan Piala AFF suzuki 2010

toyolkiut 29 December 2010 at 22:41  

main sampai gaduh..
cm budak..
pe2 pun.. malaysia juara..
syabas..

r-5 30 December 2010 at 01:16  

Tentulah tidak bro~! Malaysia menang dengan berkat usaha sendiri. Aku mmg xpernah tgok semangat pemain2 Mlaysia hebat selpas kemegahan squad Mokhtar dahari dulu~ Tp skrg Malaysia telah bangkit dngn squad Harimau Malaya baru yg superb! walaupun byk yg boleh diperbaiki lagi! Credited to Muhd Khairul Fahmi and Safee utk game semalam~!

http://ikanmasin164.blogspot.com/

Mknace 30 December 2010 at 04:02  

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

zanetti_be 30 December 2010 at 18:01  

menang jugak ngan garuda di tempat dia.tahniah Malaysia

syue 30 December 2010 at 23:44  

malaysia menanggg! bukti dorang main dengan hebat. lantak la indon tu, blablablabla

eddi 31 December 2010 at 02:30  

banyak alasan saja...macam mana pun kita menang

IZBΞTΛ 31 December 2010 at 12:30  

mungkinkah itu helah indonesia semata mata tak dapat menerima adat permaianan yang sentiasa ada kalah dan ade menang.? lol.! mungkin ya, mungkin tidak.!

kai azmier 31 December 2010 at 21:57  

indon memang saja, entah2 laser tuh dieorang juga yang buat.. dengar kata dieorang hack habis server malaysia ne.. apepun yang penting harimau malaya menang!

Nama : uılɐɯɐ ǝıʇɐzzI ɹnu 1 January 2011 at 23:15  

aku first time tengok bola,
semata-mata nak tengok Malaysia je,
btw goalkeeper tu cayalah terer!

Mr.IX 3 January 2011 at 10:26  

bila nk update ni? haha

student 3 January 2011 at 23:12  

harimau malaya memang best!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP