Sila Klik Iklan Yer...

Contest dan Infomasi Terkini

www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com

Sunday, 23 October 2011

CARA-CARA NAK DOWNLOAD dan GABUNGKAN FILE dan SUBTITLE skali


CARA NAK DOWNLOAD UNTUK PENGUNJUNG BARU (NewBies)
Untuk permulaan gunakan browser firefox atau pun chrome (ada lebih baik)


 
Gambarajah yang anda lihat  pada petunjuk adalah link untuk download.
Anda boleh memilih hosting untuk download sama ada klik  MEDIAFIRE, FILESONIC, HOTFILE dan sebagainya....

CARA DOWNLOAD GUNA MEDIAFIRE


Langkah 1


langkah 2

Langkah 3

Langkah 4

Langkah 5

Klik untuk download tunggu sehingga sehingga link tersebut muncul

selesai link akan muncul seperti gamabrajah petunjuk dan save file berkenaan
# Sila ulangi langkah di atas untuk part 2, part 3 / file (00.1, 00.2) atau seterusnya.


CARA DOWNLOAD GUNA HOSTING FILESONIC

untuk permulaan, jika ada iklan memaparkan adf.ly iklan, watting tunggu 5 saat skip ad dan boleh teruskan contoh di bawah..

Tunggu wating time adf.ly klik  Skip AD
Pilih link untuk download file sonic dan scroll down untuk langkah download klik free user (slow download) dan untuk premium klik (high speed download)

Tunggu sehingga selesai waiting time to download


Taip perkataan pada kotak captcha dan jika tidak berjaya sila susah klik resit pada petunjuk diatas..


Selesai taip perkataan dan link akan muncul seperti gamabrajah petunjuk klik link tersebut dan save file tersebut.
# Sila ulangi langkah di atas untuk part 2, part 3 / file (00.1, 00.2) atau seterusnya.


CARA DOWNLOAD UNTUK FILESERVE

Tunggu wating time adf.ly klik  Skip AD
Klik pada button slower download



Taip Perkataan dalam kotak (jika tidak berjaya tekan resit) dan klik slower download

Tunggu sehingga slower download muncul

klik Slower Download dan save file


CARA DOWNLOAD GUNA DUCKLOAD

Tunggu wating time adf.ly klik  Skip AD
Setelah plih link untuk download,  tunggu sehingga watting time selesai  klik free download watting time

Klik pada kotak free download -watting time

tunggu sehingga selesai watting time untuk muncul link start download

Klik link download dan save file



CARA DOWNLOAD HOTFILE


Tunggu wating time adf.ly klik  Skip AD
Untuk download klik Regular download

Tunggu sehingga counting time (masa menunggu selesai)

Selesai counting time, muncul kotak captcha untuk taip perkataan berkenaan dan jika susah dan tidak berjaya klik pada button petunjuk untuk tiap semula

langkah seterusnya boleh terus download dan save file.

Selesai bagaimana untuk mendownload Hosting pilihan anda..semoga dapat membantu sedikit sebanyak untuk cara download.





BAGAIMANA HENDAK (GABUNGKAN) JOIN SPLIT FILE (Newbie)



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, untuk tutorial kali ni  bagaimana cara untuk extract file .rar , dan pisahkan (split) file .001, 002 & 003 dengan menggunakan perisian (software) berikut:
1.  winrar – DOWNLOAD HERE
2.  Hj Split – DOWNLOAD HERE
3. 7 zip – DOWNLOAD HERE
Setelah siap download dan install anda boleh memilih/melihat dahulu tutorial ditunjukan sama ada menggunakan winrar/hj-split & 7-zip, kami sarankan gunakan 7-zip perisian (software) lebih mudah untuk extract file


Tutorial Cara Guna Winrar (.rar)

Setelah selesai download dan install winrar boleh lihat contoh dibawah
pilih file icon seperti buku .rar, selepas  tu right klik pada .part 1,  klik extract file pada contoh gambar.

Sebelum nak extract pilih tempat untuk save file dan jangan lupa tick kotak keep broken file dan klik ok


Tutorial Cara Guna Hjsplit (.001 , .002)

Bagaimana gunakan hjsplit untuk mengabungkan, sebagai contoh mengabungkan/ join pada hujung file .001, .002.
Untuk Permulaan pastikan semua file movie telah selesai download tempatkan pada folder/file .001, .002. .003 sama tepat. setelah install atau pun x perlu install ada sesetengah menggunkan portable x perlu install hanya perlu klik dan run.

File .001 , .002 di tempatkan pada folder yang sama dan pilih .001

mulakan klik pada hjsplit, klik join

tepapar gambarajah untuk join, klik pada input file button

cari movie file yang bermula .001 dan klik open

file yg telah di ambil pada contoh gambarajah dan pasti file seterusnya contoh : .002, 003 pada folder yg sama dan klik start

setelah klik start tunggu sehingga extract file

Selesai untuk paparan file movie yang berjaya di gabungkan pada contoh gambar yang telah berjaya dipaparakan


Tutorial cara menggunakan perisian (software) 7 zip

Setelah selesai install 7zip software boleh lihat contoh tutorial dibawah. pihak kami mengalakkan (recommended) anda guna software ini kerana x perlu menggunakan hj-split  untuk extract file .001, .002. fungsi boleh dilaksankan seperti winrar . rar file boleh digunakan. terpulang kepada anda untuk memilih mana yang lebih baik dan  mudah difahami.

Sebelum mengextract file .001, .002 dan .rar file diingatkan pastikan semua file movie ditempatkan pada folder/file yang sama selepas anda mendownload. ini untuk memudahkan diextract file tersebut.
rajah diatas cara untuk extract, right klik pada movie file .001 tunjuk arah 7-zip, arahkan/pilih extract here

tunggu sehingga selesai extract file movie

File yang telah selesai di extract

Tutorial Bagaimana Play Movie
Sebelum ini, anda sudah melihat cara untuk download dan extract file, sebelum memainkan/play movie perlu ada perisian seperti beikut dan anda terus boleh download dengan percuma.
antara perisian yang perlu adalah:
1.  Codec untuk memainkan hampir 99% format file video & Audio, download  klik download K-Lite Mega Codec Pack
2. RMVB codec terutama file berformatkan RMVB, download klik Real Alternative
3.  Play/pemain hampir 98% format video & audio codec, download klik Korean Media Player (KMPlayer)

Tutorial untuk install akan diterangkan bagaimana nak gunakan terutama MEDIA PLAYER CLASSIC DAN KOREAN MEDIA PLAYER (KMPLAYER)

Tutorial Install K-Lite Mega Codec Pack & Play Movie dengan Media Player Classic
Setelah Selesai download anda teruskan menginstall pada contoh rajah dibawah

Double klik K-Lite_Codec_Pack_710_Mega.exe untuk install, klik next

Klik advanced install(show all option) dan next

klik tick tool dan scrool down pada tepi pastikan semua pada contoh rajah.

Lihat rajah diatas. pasti check box tick pada semua yang dibulatkan/bertanda merah.

Seterusnya, Tick video renderer. check pilih VMR-9 (renderless) untuk paparan yang baik. scrool down tick check pada contoh rajah semua yang dibulatkan merah.

Pastikan ikut arahan check box tick pada semua contoh pada rajah diatas dan scrool down.

scrool down, pastikan semua tick check box pada contoh rajah diatas klik next untuk setting seterusnya.

Pilih tick check box Media Player Classic untuk install  dan klik next

Lihat rajah extensions diatas. tick video file extensions/klik select all video dan selepas itu, tick check box audio file extensions/klik select all audio dan klik next.


Klik kotak Select all dan next

Setkan dan pilih jenis speaker anda guna seperti, jika teruskan klik 2.0(setero) dan klik next.

selesai untuk install codec K-Lite_Codec_Pack_710_Mega.exe berserta Media Player classic.

Bagaimana Memainkan/Play movie Berserta Subtitle
Penerangan ringkas bagaimana nak memainkan file video yang telah di download  serta subtitle. anda boleh mendapat sendiri subtitle di lawan web pelbagai bahasa pilih dan klik seperti berikut:
Selesai install code berserta media player clasic. double klik Media Player classic, anda dapat paparan menunjukkan interface player tersebut.
ikut pada contoh rajah diatas. untuk memainkan video terus klik file open file search pada directory/folder di mana anda simpan file movie tersebut dan untuk  subtitle. klik load subtitle selepas memasukkan file movie.
PERHATIAN : ” Sila nama kan semula (rename) atau pasti nama movie dan file subtitle mesti sama” . Anda lihat contoh gambar rajah diatas.

Korean Media Player (KM Player)


Cara install,hanya ikut arahan seterusnya (next by next). Cara untuk memainkan file video atau movie berserta subtitle sama  seperti Media player Classic. sila lihat rajah di atas.

Sekian sahaja serba ringkas untuk tutorial PASAL BENDA NIH, diharap dapat membantu sedikit sebanyak KEPADA KORANG. HARAP MAKLUM!

1 comments:

sherlina karina 11 May 2015 at 07:05  

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP