Sila Klik Iklan Yer...

Contest dan Infomasi Terkini

www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com

Tuesday, 4 January 2011

Memori Daun Pisang - Budak Sekolah

salam,
Sehari dua nihs, masa nak nak datang kerja pepagi, sumer jalan jem.... Biasalakan... pembukaan tahun .... semua sekolah yang saya tengok, penuh deretan kereta ibubapa yang datang menghantar anak mereka kesekolah.... dan masa tu jugak lah teringat daku masa zaman budak-budak sekolah dulu-dulu....

Hari pertama sampai sekolah, yang first sekali aku cari ialah member-member yang satu kepala dengan aku, second plak, pegi kantin jumper muka-muka mak cik yang jual nasi dan kuih.... apa lagi sakat la dulu.... huhuhuhu.... third plak, dah lepas mengisi perut, pergi cari kelas dan kaco bebudak sorang tuh... (hikhikhik...) nak tau saper.... (Rahsia... nanti malu besar pulak dia kalo bg tau nama dier Dan TERBACA articlle nihs...)



Hari kedua pulak, dah jumper kawan-kawan, biasala kan, banyak la cerita yang nak di kongsikan.... cerita aku pulak yg untuk dikongsi adalah... pergi tangkap ikan kat sawah.... (Tajuk x famous pon) dah hujung tahun musim tengkujuh kat kg aku, bangun pepagi dlm kol 8 pagi yang cuaca hujan renyai-renyai, pergi angkat pukat jaring kat sawah, tengok ikan paa yang terlekat kat situ, dah dapat ikan pulak dalam pukul 10 pagi, apa lagi mandi parit (tali air yang kat sawah tue ler...) la plak....


Nak Tau... mandi kat parit nih best... kalo kita berendam kat dalam air, air dia tue panas.... walaupun hujan.... dh siap mandi dengan beberapa orang geng, termasuk la abang aku sendiri.... tiba je kat umah, mak dah tunggu pulak kat depan pintu.... ape lagi kantoi la pergi mandi parit... kena la satu dua das hanger (penyakut baju yang besi) hinggap kat belakang aku ... bukan aku sorang jer yang kena, abangku jugak menerima nasib yang sama....huhuhuhu.....

Begitulah lebih kurang sejarah aku masa sekolah dulu2... ader lagi sejarah-sejarah lain.... tapi kalo taip kat sini pulak, nanti xsempat habis aku taip, jari tangan aku dah sakit.... hihihi.....Pepon.... kalo kita Refresh semula otak kita, then pikir semula masa kita sekolah dulu-dulu... best.... masuk kelas jap, pastu kuar monteng, masuk library, buat bising, masa kelas petang fardhu ain pulak, main guli, main getah.... main kejar-kejar......

Sebarang pengalaman yang dikongsi, boleh lar tinggalkan kat ruangan komen kat bawah.... kita sama-sama baca gelak tawa nya nanti...

Sekian....

20 comments:

nub 4 January 2011 at 00:50  

hahha..suma aktiviti syok2 nii

WAHIDA ALIAS 4 January 2011 at 00:53  

x ckop rasenye ruangan komen ni kalo nk kongsi ni...hahahaha

Arm_mj 4 January 2011 at 02:43  

haha..lawak..ble tingt balik dulu2 :D

Kumbang Jingga 4 January 2011 at 03:06  

jaga jaga mandi parit tu..bnyk lintah hehe

eita 4 January 2011 at 03:55  

zaman sekolah dulu memang best....

ctpayong 4 January 2011 at 07:13  

curi-curi mandi hujan yg takleh tahan tu...dan pergi tangkap ikan dan lawan ketam.

macam tomboy gamaknya kecik2 dulu.

☆aDihAys☆ 4 January 2011 at 07:27  

bestnye mandi parit..
saye mandi air paip jer..
hehe

NUR AIN AZMAN 4 January 2011 at 22:47  

Keep it up

btw, jom komen sini
wish me luck ya
thanks dear

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

YOUsoF 5 January 2011 at 00:50  

Waah banyak syiok!! dari menyakat makcik kantin, kacau budak tu, angkat pukat, MANDI PARIT, sampailah hadiah hanger besi tu.. syiok².. ;D

CiPoT CeDoT 5 January 2011 at 01:17  

cipot pulak masok ke sekolah..jumpa kawan-kawan baru..pastuh ajak dorg semua main nyorok-ngorok/ sembunyi-sembunyi...syooook kot..akhaz...pening kepala cikgu nak carik kitorg..hekhekhek...syok je jadi budak2..hakhak...

zmah 5 January 2011 at 02:11  

Agaknya kita zaman sekolah pun macam tu tak dulu2..

mahirahnazlim 5 January 2011 at 04:25  

xbley blah time 1st day skola . rasa mcm sakai giler tgok org ramai2 then kepala asyik dok pusing belakang tgok kot ayh dah balik ke tak .

HAHA

Pembawa_Wacana 5 January 2011 at 08:03  

Mengimbau kenangan silam...:)

fieza 5 January 2011 at 18:06  

teringt pulak zaman sekola dlu...

MIMIE AIZA 6 January 2011 at 21:32  

rindu zaman sekolah. sy juge ada mandi parit. erkkk sangt nakal. hahaha

miss fatihah 12 January 2011 at 19:13  

haha rindu zmn kck2 dlu. nk jd kecik blk pon dh xboleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP