Sila Klik Iklan Yer...

Contest dan Infomasi Terkini

www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com www.churpchurp.com

Tuesday, 7 December 2010

Pembantu Rumah (AMAH) Sembelih Manusia

Pasir Mas - Kelantan, seorang pembantu rumah warga Indonesia berumur 21 tahun telah menyembembelih mangsa iatu seorang warga emas (pesara kakitangan jururawat) Yeap Seok Pen berumur 60 tahun dirumahnya yang terletak di Kg Lubok Tapah. Mangsa yang cedera parah telah meninggal dunia di tempat kejadian.


Hal ini terbongkar setelah anak mangsa pulang kerumah pada tengahari tersebut untuk mengahantar nasi bungkus terkejut melihat badan dan muka mangsa yang berlumuran darah, segera memaklumkan kepada bapanya yang berada di kedai jam milik keluarganya.



Hasil laporan dan maklumat awam, pembantu rumah tersebut dapat ditahan pada petang kejadian setelah polis membuat sekatan jalanraya sebelum mengesan suspek sekitar Chabang Empat Tok Uban dan disabitkan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh!!!

Source - Harian Metro

Cuba kita fikirkan, kenapakah seseorang wanita itu sanggup melakukan perbuatan membunuh walaupun dia merupakan warganegara Indonesia yang rata-ratanya warga republik tersebut datang ke Malaysia untuk mencari rezeki. Adakah suspek kes bunuh ini sudah hilang akal atau dirasuk syaitan?

Sebarang komen, cadangan atau pendapat kekawan, sila tulis diruangan Komen.

Sekian....

17 comments:

miyoshu212 8 December 2010 at 00:48  

ish3...seb bek rmh gua x pakai amah... ;D

Pendekar Berkuda 8 December 2010 at 01:54  

...uiks...takkanlah sampai macam tu sekali.... sembelih ?? sungguh tak patutnya...

Jom Tengok KEPUTUSAN BPM 2010

+dieabella+ 8 December 2010 at 03:32  

gile ke ape??suh la org2 dia balek ngra dorg..aku rimas ahh!!!

Wahida Nasution Thakhrim 8 December 2010 at 04:16  

kadang2 pembantu rumah ni buat macam tapi majikan tak tahu.. macam kat hong kong dulu,pembantu rumah indon kencing dalam susu anak majikan..

ASSOYFINGER67 8 December 2010 at 07:14  

mungkin sebab tekanan kot...ataupun kegeraman yg amat sangat...kenapa Cina tak amik amah cina jer...tak payah pakai indon....kadang2 majikan (walaupun dah tua)suka buat,marah bukan2 dan kaum yang tersepit kadangkala akan hilang pertimbangan.....kadang2 tak tau yg amah tu memang ada wayar putus tak..(3/4) huhu

izyanty collection 8 December 2010 at 18:07  

maybe dia gila kot, kadang2 ada majikan cina nie, suka buat amah cam hamba abdi, macam2 kena buat, bila dah buat still tak puas ati, nak marah2 n pukul amah, maybe amah tu stres arr tu pasal dia sgup buat camtu.ada yg setengah tu, tak dibayar gaji pun, just leh makan apa yang dimasak untuk tuan dia je, nak solat pun majikan tak bagi, nak cari keja lain paspot dipegang oleh majikan.

cempakamelati 8 December 2010 at 18:57  

Mungkin amah tu ada penyakit mental...manusia nornal tak kan tergamak melakukan perbuatan tersebut.

AngahSayang2314 8 December 2010 at 19:40  

macam2 sekarang nie takut lak nak ambil maid

S..U..D..@..I..S 8 December 2010 at 21:24  

baru buat n3 pasal PATI nih..
http://sudais-sudais.blogspot.com/2010/12/apa-yang-kita-ada.html#disqus_thread

::ienafazlyna:: 11 December 2010 at 04:33  

ouh nie yg kes Amah tu ade skandal ngan husband dia...amah tu jeles kat pempuan ni pasal ape ntah

@juera 12 December 2010 at 22:11  

mental kot amah tu..
seram ak dgr cite ni weh..

aimaniman 13 December 2010 at 07:34  

tu citer pasal amah tp kes majikan didera hati perasaan n duit oleh amah n agen tak ambil kira..kdang2 kita macam menagih simpati n amah indon ni demand plak... pikir laa kos jaga anak sekarang kalau anak 3.. tu br 3.. macam akak spend 700 sebulan utk org jaga anak.. 250+250+200.. tu laa kos hidup kat kl maa..

uncle aziz 16 December 2010 at 12:37  

nampak nye, bakal isteri aku kena lebih gigih la buat keje umah... ingt nk amik pembantu umah untuk die, dah jadi camni x jadik lahuhu..

hehheh*dalam ati------>> selamat duit aku

kekunang 21 December 2010 at 06:04  

ade bibik susah...takde pon susah...kekadang tuh pikir2 balik...no wonder kena dera...sabar manusia ade had kot...!!

http://wordsofkekunang.blogspot.com/2010/10/rintihan-seorang-majikan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP